Her kommer en liten oppdatering på hva som rører seg i borettslaget vårt.
 
Sprengingsarbeidene – Vann- og avløpsetatens bygging av underjordisk vannreservoar
Det er mange som plages av rystelsene fra de pågående sprengingsarbeidene. Styret er i løpende dialog med de ansvarlige og har ved hver anledning bedt om at entreprenør går over til mindre salver for å redusere rystelsene og faren for skade på borettslagets bygninger. Så langt har vi ikke fått gehør for dette, utbygger svarer at de maksimale målte rystelsene ligger godt innenfor grenseverdien som er satt for vårt område.
Grenseverdiene varierer fra sted til sted og fastsettes blant annet ved å ta hensyn til grunnforholdene på stedet. Vårt borettslag er bygget på fjell og skal derfor etter sigende tåle en del. Vi er ikke helt fornøyd med dette svaret og er heller ikke fornøyd med at man fortsetter å sprenge helt til kl. 23 om kvelden, noe vi har gjentatt i alle våre siste henvendelser, men vi har altså ikke nådd frem. Sprengingsarbeidene skal etter planen fortsette ut året og kanskje enda litt til, men etter at man har beveget seg forbi borettslaget vil rystelsene forhåpentligvis avta i styrke.                                                                                                                                                 
Litt beroligende er det likevel at vi har hatt takstmann (fra vårt forsikringsselskap IF) på befaring for å se på de rapporterte mulige skadene, og han kunne berolige med at det ikke er noe som tyder på at forskyvninger av dørkarmer skyldes forskyvninger og skader på selve veggkonstruksjonene eller bygget. Vi er likevel avhengig av at alle som for eksempel opplever at dører plutselig sitter skjevt i dørkarmen, sender styret en epost om dette og legger ved dokumentasjon i form av foto og/eller film, samt dato for når man oppdaget at noe var endret.                                                                                                                                                                        
Representant for byggherre og entreprenør har sagt seg villig til å ta et åpent informasjonsmøte med både beboerne i vårt borettslag og andre beboere i området, målet er å få til et slikt møte på fysisk sted i slutten av september eller begynnelsen av oktober. Det vil trolig også bli mulighet til å delta på møtet på nett via Teams eller Zoom. Vi vil sende ut info om dette så snart dato og sted er fastsatt.
 
Sykkelparkering
Sykkelskurene rives denne uken, og i løpet av et par uker vil det bli montert sykkelstativer på plasser borettslaget disponerer i garasjene i Haugerudhagan 80 og 82. Vi har også plass til å supplere med flere stativer på disse plassene om vi etter hvert skulle se behov for det. På litt lengre sikt kan vi også vurdere muligheten av å legge tak over verandaer i første etasje mot E6 og slik sett få en del ekstra sykkelparkeringsplasser under tak. Men dette vil med all sannsynlighet innebære at vi må søke om fasadeendring, og inntil videre har vi beregnet at vi har nok plass i de to garasjene.
 
Overgang til fiber fra OBOS Nett
Vi har en bindende avtale med Telenor som varer til 1. april 2023, vi får derfor ikke byttet til fiberoptisk kabel fra OBOS Nett før den tid. Men OBOS Nett vil begynne arbeidet med å legge kabel nå i høst, ikke minst det som må gjøres i bakken før telen setter seg.
 
Tetting av garasjer
Styret har engasjert faglig ekspertise for å se hvilke muligheter som foreligger for å gjøre garasjene under blokkene tettere. Dersom vi skulle tettet vinduene helt, ville det trolig skapt behov for lufteanlegg for å unngå at det blir for fuktig og rått i garasjene. Et mulig alternativ er å sette inn stive, finmaskede gittere i vinduene, disse vil kunne hindre at det blåser inn snø og løv. Dette er spørsmål det jobbes med.
 
Bytte av varmtvannsberedere
Styret er i en prosess der vi innhenter tilbud fra ulike leverandører. Vi vil komme tilbake med mer informasjon når vi har kommet lenger i prosessen.
 
Behov for nye brannsentraler
Styret jobber med å finne det beste alternativ til dagens brannsentraler. Dagens system er så gammelt at det ikke lenger lar seg gjøre å finne deler. Varsel om feil vil være et vedvarende problem inntil nye sentraler er på plass, men feilmeldingene skal ikke utgjøre noen akutt fare, så ifølge Siemens (som har levert de nåværende brannsentralene) ligger det ikke noen dramatikk i dette. Men vi bør få byttet brannsentraler i løpet av de nærmeste månedene.
 
Elektronisk registrering ved gjesteparkering erstatter gult gjestekort i papir
I en overgangsperiode på to måneder har det vært mulig å velge mellom det nye elektroniske gjesteparkeringssystemet og det gamle gule gjestekortet. Fra 1. september er det bare elektronisk registrering som gjelder. Styret vil heretter også registrere kjøretøy som skal ha spesiell tillatelse til å stå lenger enn tre døgn elektronisk, så også det blå kortet som styret utsteder i spesielle tilfeller, utgår.
 
Tette sluk på terrasser gir vann på naboens terrasse
Dessverre er det fortsatt noen som opplever å få mye vann ned på sin terrasse som følge av vann på avveie i etasjene over. Vann på avveie skyldes gjerne at det er et sluk som er tett eller delvis tett og som derfor ikke tar unna tilstrekkelig vann når det regner kraftig. Vi oppfordrer alle som ikke har renset sluket sitt de siste par månedene til å åpne opp og ta en ekstra rens. Du finner mer om hvordan du renser sluket her:
 
Kullgrill forbudt
Vi minner om at det på et tidligere årsmøte ble vedtatt forbud mot kullgrill i hele borettslaget, dette gjelder altså nå også for rekkehusene. Det har kommet oss for øre at det er noen i rekkehusene som fortsatt bruker sin gamle kullgrill, men når dette forbudet er vedtatt på et årsmøte må det følges.
 
Oppganger brukes for å dumpe gjenstander
Vi opplever at noen beboere dumper gjenstander de ikke lenger vil ha i fellesarealene, antagelig med håp om at det er noen i borettslaget som har lyst på gjenstandene. Det er en litt uheldig praksis, fellesområdene skal ikke brukes som et brukt- og byttemarked, disse områdene må holdes rene og fri for gjenstander, og det er til syvende og sist vaktmester eller andre som må fjerne gjenstandene. Det koster borettslaget penger. Legg heller ut en annonse på Finn.no.
 
Dyrehold
Det er mange som har dyr i borettslaget vårt, og det går stort sett bra. Men av og til glemmer de som har dyr å ta hensyn. Tommelfingerregelen er at mitt dyrehold ikke skal være til sjenanse for andre. Derfor er det viktig at den som har en hund/valp eller besøkende med hund/valp er årvåkne og alltid forsikrer seg om at hunden ikke har skvettet i gang eller heis, har den tisset i gangen er det viktig at den som har ansvaret gjør rent umiddelbart. Det er også viktig at man tenker på naboer og så langt det er mulig unngår at hunden står for vedvarende intens bjeffing. Vi minner om at det er båndtvang på borettslagets område, dette gjelder året rundt. Så lenge disse forholdsreglene følges oppfattes dyrehold som positivt.
 
Vedlikeholdsplikt, renslighet og oppbevaring av mat
Når vi bor tett på naboer er det viktig å passe ekstra godt på at boenheten og bod holdes rene og fri for illeluktende avfall. Mat som glemmes igjen kan skape et utrivelig miljø, og spesielt uheldig er det om man da har dratt på ferie.
 
Facebook er ikke en kanal for spørsmål til styret
Borettslagets Facebook-gruppe fungerer stort sett godt, men vi minner om at dette er et forum for samtale mellom beboere, ikke veien for å kontakte styret. Har du spørsmål eller tips til styret bør du sende epost til styret@haugerudhagan.no. Det er heller ikke like streng kontroll med hvem som har tilgang til Facebook-gruppen som til Vibbo, så ønsker man å ta opp sensitive spørsmål er Vibbo et mer egnet forum.
 
Henteboks fra PostNord
Vi har for noen måneder siden inngått en avtale med PostNord om plassering av boks for henting av pakker ved snuplassen. Det viste seg at PostNord hadde glemt å aktivere boksen, men etter at vi purret er den nå aktivert, så vi kan heretter velge å hente PostNord-pakker i boksen ved snuplassen. Posten har nettopp kontaktet oss og ytret ønske om å sette opp en henteboks samme sted. Styret ser positivt på henvendelsen og tenker å tilby en befaring. Vi vil undersøke om boksen kan plasseres slik at den hindrer at beboere i 80 utsettes for sjenerende lys fra biler som står parkert på snuplassen på kveldstid. Så slår vi i tilfelle to fluer i en smekk.
 
Høstdugnad 29.10.
Det blir høstdugnad lørdag 29.10. fra 12 til 15. Containere blir bestilt i forkant. Husk at vi aldri må kaste søppel i annet enn de gjennomsiktige sekkene som blir utdelt, søppel kastet i sorte sekker vil måtte åpnes for at avfallet skal sorteres riktig, og det koster penger.
 
Vi ønsker alle en riktig fin høst.
 
Styret